Synergy Tower е мултифункционална бизнес сграда, разположена в София Тех Парк с обща застроена площ от 52 822 кв.м. и предлага офиси от типа „отворено пространство“, както и търговски площи с магазини, ресторант и зона за отдих, и закрит паркинг.

Synergy Tower е устойчива зелена сграда от ново поколение, която отговаря на най-новите технологични и архитектурни тенденции и следва всички интегрирани технически системи, което води до забележително ниски разходи за енергия и изключително усещане за светлина и комфорт.

Съчетавайки два напълно самостоятелни сградни корпуса, Synergy Tower предлага просторни и ефективни площи, отговарящи на най-високите технически изисквания на наемателите. Първите 8 етажа над партерния, предлагащ просторно лоби, разполагат с отдаваема площ от 2 725 кв.м всеки, с възможност за разполагане на до 360 работни места, и деление на 4 абсолютно независими по-малки офиси. Етажите от 9 до 14 разполагат с 1 325 кв. м.  отдаваема площ с възможност за разполагане на до 180 работни станции.

За удобството на всеки посетител сградата предоставя лесен достъп с 402 паркоместа за автомобили, 30 мотоциклети и над 300 места за велосипеди. Всеки, който е избрал по-екологично средство за транспорт, може да се възползва и от съблекалня и душ-зона.

Synergy Tower предлага и много социални и спортни удобства, които повишават продуктивността и радват всички наематели и посетители. Съгласно изискванията на София Тех Парк, не по-малко от 30% от наемателите на сградата трябва да са ангажирани в ИТ и развойната дейност. Стъпвайки на неограничените научни и технологични възможности на локацията, всяка компания, която избере Synergy Tower, ще се възползва от среда с висок потенциал с иновативните съседни компании в района.

Строителството на сградата започна през февруари 2019 г. и завърши през третото тримесечие на 2021 г.

LEED СЕРТИФИКАТ

11%

Консумация
на вода

19%

Разходи
на поддръжка

25%

Консумация
на енергия

27%

Удовлетворение
на наемателите

34%

Въглеродните
емисии

Synergy Tower притежава сертификат LEED: една от водещите и най-известни системи за сертифициране на екологични сгради в света. LEED следи и гарантира, че проектите отговарят на най-строгите екологични изисквания в областта на строителството.

Процесът на сертифициране следва целия жизнен цикъл на сградата: от проектирането и изграждането, през експлоатацията и поддръжката, до модернизацията и реконструкцията, и обхваща показатели в шест категории: избор на място, материали и ресурси, енергия и атмосфера, ефективно използване на водата, качество на вътрешната среда и иновативен дизайн.

Synergy Tower е проектирана така, че да бъде изключително енергийно ефективна. Нейната динамична форма е проектирана в съответствие с най-новите тенденции на новото поколение „зелени” бизнес сгради, за да остави минимален отпечатък върху околната среда

Оборудвана с фотоволтаична система на покрива си, сградата може сама да произвежда до 20% енергия от възобновяеми източници. Това е и първата висока сграда в София, която има външни щори. Те се управляват автоматично чрез сензори и метеостанция, които оценяват разположението на слънцето, количеството на валежите и други фактори, за да се намали разхода на енергия и да се осигури максимален комфорт за обитателите на сградата.  

ИНВЕСТИТОР

Инвеститорът зад проекта Synergy Tower е Фонд за недвижими имоти България (BREF) (www.brefbg.com): тръст за инвестиции в недвижими имоти (АДСИЦ). Фондът е специализиран в придобиването и инвестирането на високоефективни имоти, които отговарят на следните критерии:

  • Отлична локация и добра транспортна инфраструктура;
  • Функционалност и съвременни технически решения;
  • Устойчива и благоприятна за здравето среда;
  • Високи стандарти, които отговарят и надхвърлят всички очаквания на клиентите за Професионално управление на обекти.

През последните 15 години BREF инвестира в изграждането на съвременни офис сгради, чиито наематели са едни от най-големите компании от IT сектора в България. Фондът непрекъснато следи пазара на недвижими имоти, за да идентифицира възможности и да ги реализира, като по този начин разширява портфолиото си с офиси и жилищни помещения в София.

Сред успешно завършените проекти на BREF REIT са бизнес център Камбаните (обща площ: 32 000 кв.м), където Hewlett Packard установи централния си офис за България, East Tower с основен наемател VM Ware (обща площ: 13 500 кв.м) и Kambanite Green Offices (oбща площ: 13 299 кв.м.), в които част от наемателите са Neterra, TEU Group, Dynata и Konica Minolta.

АРХИТЕКТ

„A&A Architects LTD“ (www.aaa.bg), дизайнерите на Synergy Tower, са българско студио, отличено с награди и с доказани първокласни решения в архитектурния и градски дизайн. Със своите завършени бизнес и жилищни интериорни и екстериорни проекти, „A&A Architects“ имат дългогодишна и доказана експертиза, водена от тяхната мисия за оптимален баланс между естетика, функционалност, икономическа стойност и екологична отговорност.

Архитектите са се посветили на философията на корпоративната отговорност по отношение на опазването на околната среда и стремежа към устойчиво и балансирано развитие.

“A&A Architects” са реализирали и други проекти като Бизнес Парк София, Capital Fort, Детски научен музей “Музейко”. Всички те са допринесли за развитието на столицата и са подобрили изгледа на града.